top of page
Anchor 1

Κωνσταντίνος Σιώμος

Ο Κωνσταντίνος Σιώμος είναι Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρτης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: "Εθισμός των εφήβων στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και το Διαδίκτυο: Ψυχιατρικά συμπτώματα και διαταραχές ύπνου".  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική.  Υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης, του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Ψυχιατρικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Απρίλιο του 2010.  Κατέχει μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο, καθώς ανέλαβε την διαχείριση πολυάριθμων κλινικών περιπτώσεων εθισμένων εφήβων. Τον Μάρτιο του 2008 και τον Ιούλιο του 2011, κλήθηκε ως εξειδικευμένος επιστήμονας μετά από τιμητική πρόσκληση της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Μόνιμης επιτροπής Ισότητας, νεολαίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής αντίστοιχα και συμμετείχε στις εργασίες της, καταθέτοντας τα στοιχεία των ερευνών του για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και προτάσεις, για τον σχεδιασμό μιας Εθνικής πολιτικής για την πρόληψη των νέων από τους κινδύνους των Νέων Τεχνολογιών. Διδάσκει στο   ΜΠΣ των εξαρτήσεων του τμήματος της Ιατρικής στο ΕΚΠΑ. Έχει πάνω από 30 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά και

πολυάριθμες ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια. Επίσης είναι αξιολογητής επιστημονικών ερευνών σχετικών με τα θέματα του διαδικτύου, στα Διεθνή επιστημονικά περιοδικά Cyber Psychology and Behaviour, Child Psychiatry and Human Development, Environmental Research and Public Health και Yonsei Medical Journal. Έχει αναλάβει ως επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικές και επιμορφωτικές δράσεις, σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας (2016), το το Υπουργείο   Ψηφιακής πολιτικής (2016), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (2014), Υπουργεία  Παιδείας και Υγείας Ελλάδας και Κύπρου (2011 και 2012) και από το 2011 συμμετέχει σε επιμορφώσεις του κοινού σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο από το 2008 www.hasiad.gr. Από την ίδρυση της Εταιρείας το Νοέμβριο του 2008 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 ενημερώσεις του κοινού και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες απευθυνόμενες σε επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης σχετικά με το νέο φαινόμενο σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης οργάνωσε τα 5 Διεθνή Συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, το 2009 στη Λάρισα, το 2011 στη Θεσσαλονίκη, το 2013 & 2015 στην Αθήνα και το 2016 στη Λίμνη πλαστήρα. Επιμελήθηκε την έκδοση τριών συλλογικών έργων με θέματα  α) Έρευνα-πρόληψη-αντιμετώπιση των κινδύνων στη χρήση του διαδικτύου (2011), β) Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου (εκδόσεις Λιβάνη 2012) και γ) Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του διαδικτύου (2013).  Ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος σήμερα εργάζεται, ως Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, στις πόλεις των Αθηνών και   της Λάρισας όπου διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία.

Γιώργος Παπαπροδρόμου

Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ελληνική Αστυνομία. Ο Ταξίαρχος Παπαπροδρόμου Γεώργιος γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Κατετάγη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984. Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε πολυάριθμες αλλά και ειδικές υπηρεσίες κυρίως της Βορείου Ελλάδος (Αθήνα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Λήμνος, Πέλλα). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης έχει την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου (Forensic Document Examiner). Έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, όντας παράλληλα ο ιδρυτής (01-10-2002) και του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα (ΥΕΕΒΕ). Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Από 27-05-2016 είναι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Η προηγούμενη θέση του ήταν αυτή του Διευθυντή της νέο-ιδρυθείσας στις 01-09-2015 Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Έχει αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (12η Εκπαιδευτική Σειρά) καθώς και από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (7ης Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Σειρά). Έχει εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων, στην Οργάνωση και Διοίκηση και στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής κι επικοινωνιών (ΤΠΕ) , σε θέματα Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εγκληματολογικά, Ριζοσπαστικοποίησης, Πολιτικής Προστασίας και θέματα ΟΚΑΝΑ. Παράλληλα έχει διδάξει μαθήματα σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε διάφορες σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Χαράλαμπος Τσέκερης

Πρόεδρος Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον & Ερευνητής Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Ο δρ Χαράλαμπος Τσέκερης, εντεταλμένος διδασκαλίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, σπούδασε Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Brunel University του Λονδίνου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του. Είναι Professor Extraordinary στη Σχολή Δημόσιας Ηγεσίας του Stellenbosch University και Ερευνητικός Εταίρος στο Anti-Corruption Education and Research Centre (ACCERUS) του ιδίου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών και Κύριος Ερευνητής στο Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει διδάξει κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες σε Βρετανικά Πανεπιστήμια, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Ε.Μ.Π., στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους (με κριτές), ενώ συμμετέχει ενεργά σε συντακτικές επιτροπές και σώματα κριτών διεθνών επιστημονικών περιοδικών, καθώς και σε διεθνείς επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους. Είναι επιμελητής των βιβλίων The Social Dynamics of Web 2.0: InterdisciplinaryPerspectives (Routledge 2014) και Revisiting the Self: Social Science Perspectives (Routledge 2015), Mέλος της ομάδας Greek Politics της Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου και Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επίσημου επιστημονικού περιοδικού της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου, Contemporary Social Science.

Γεώργιος Φλώρος

Ο Δρ.Γεώργιος Φλώρος είναι Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Α.Π.Θ στη παθολογική ενασχόληση με Διαδίκτυο και Η/Υ, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη κλινική έρευνα. Είναι ακόμη υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης της συμβουλευτικής υπηρεσίας φοιτητών προς αντιμετώπιση της παθολογικής χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου του Α.Π.Θ από την ίδρυση της, ενώ συνεισφέρει ως επιστημονικός συνεργάτης στις δραστηριότητες της Β' Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει την επιμέλεια τριών συλλογικών τόμων και πλέον των τριάντα άρθρων σε επίσημα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομιλιών και παρουσιάσεων στο ευρύ κοινό αλλά και σε διεθνή συνέδρια ως προς τις συνήθεις ψυχικές διαταραχές αλλά και τις παθολογικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Τάσος Παγκάκης

Ο Τάσος Παγκάκης μετά από 11.500 εργατοημέρες στο Marketing και Επικοινωνία, 4.600 λανσαρίσματα προϊόντων και υπηρεσιών για 370 εταιρίες σε 57+ κατηγορίες, σήμερα αναπτύσσει το Borrow My Brain Consulting, την πρώτη Brand Storytelling, Consulting & Training εταιρία. Το Borrow my Brain μεταφέρει διεθνή τεχνογνωσία στους επιχειρηματίες και Marketers για τις μάρκες και την πορεία τους στο ψηφιακό μετασχηματισμό. Επειδή η ανάπτυξη μετατοπίζεται διαρκώς. Οι ανατροπές επιταχύνουν. Μια νέα κοινωνική συμφωνία είναι εδώ. Ισχυρές δυνάμεις αλλάζουν εταιρείες, πλάνα, μεθόδους και καριέρες. 

Φώτιος Σπυρόπουλος

Ο Φώτιος Σπυρόπουλος είναι Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Τακτικός Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής. Έχει υπάρξει και Τακτικός Καθηγητής εγκληματολογίας στην ίδια Σχολή. Διδάσκει, επίσης, "Δίκαιο στην κοινωνία της πληροφορίας" στο ΑΕΙΤΤ Πειραιά. Έχει συνεργαστεί ως Καθηγητής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο με το ΑΕΙΤΤ Πειραιά και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις στην Ελλάδα καθώς και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ως επισκέπτης Καθηγητής. Έχει, επίσης, μιλήσει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εκδώσει ή επιμεληθεί την έκδοση τριών επιστημονικών βιβλίων και έχει συγγράψει πάνω από 40 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει υπάρξει εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα καταναλωτή, έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και έχει συνεργαστεί με φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο (ενδεικτικά: με την "Διεθνή Διαφάνεια" ως επιστημονικός σύμβουλο για την αξιολόγηση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2014, με το ΙΝ.ΚΑ. ως νομικός σύμβουλος κ.α.). Εκπόνησε διατριβή για το σύνθετο ζήτημα της νομικής αντιμετώπισης του hacking με επιβλέποντα τον Καθηγητή Νέστορα Κουράκη και για την εκπόνηση της διατριβής του του απονεμήθηκε η υποτροφία του προγράμματος «Ηράκλειτος II» - πρώτευσε μεταξύ των υποψηφίων στους οποίους απονεμήθηκε η εν λόγω υποτροφία (βαθμός: 10,00/10,00). Η διατριβή του έγινε δεκτή από το τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών με "Άριστα παμψηφεί". Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και Δικονομία (Master) (2006 – 2008) και στην Εγκληματολογία (Master με «Άριστα») (2008 – 2010) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα νομικής, πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας, εγκληματολογίας και ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο). Επιπρόσθετα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε πτυχίο από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.  Τέλος, ο Φώτης Σπυρόπουλος είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και διαχειριστής εταίρος της εταιρείας "ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και οικονομικός σύμβουλος – μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Σίσσυ Αλωνιστιώτου

Δημοσιογράφος – Διευθύντρια του Media Literacy Institute. Η Σίσσυ Αλωνιστιώτου είναι πολιτικός επιστήμων και δημοσιογράφος. Εχει ασκήσει τη δημοσιογραφία ως σχολιογράφος επικαιρότητας, columnist και ως ερευνητική δημοσιογράφος. Συμμετείχε στην ομάδα δημιουργίας του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ, οπότε και αποχώρησε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για να ενταχθεί στη δημοσιογραφική ομάδα των εκδόσεων Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Παράλληλα (1989-1993) εργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στους ιδιωτικούς σταθμούς ραδιοφωνίας ΩΧ FM, SKY, ANTENNA. Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς 1987, δίδαξε Εργατικό Δίκαιο στις Σχολές Αστυνομίας. Από το 2012 εστίασε την δουλειά της σε ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των ΜΜΕ και την πρόσληψη των ειδήσεων από τους αναγνώστες (News Literacy) και το 2014 δημιούργησε το δημοσιογραφικό εγχείρημα Journalists About Journalism με δημοσιεύσεις στο jaj.gr ενώ παράλληλα συνέχισε την γενική της αρθογραφία στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής. Από το 2016 διευθύνει το Media Literacy Institute, το μοναδικό οργανισμό στην Ελλάδα που προωθεί ζητήματα παιδείας στα μέσα επικοινωνίας.

Βασίλης Οικονόμου

Υπεύθυνος Τμήματος πληροφορικής και Ψηφιακής εκπαίδευσης. Ο Βασίλης Οικονόμου  από το 1994 είναι υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το 2017 αναλαμβάνει υπεύθυνος Τμήματος Πληροφορικής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης. Από το 2004 είναι και υπεύθυνος της Ομάδας Μαθητικού Υπολογιστή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με στόχο την ένταξη και αξιοποίηση του ατομικού Μαθητικού Υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το 2013 κερδίζει τη διάκριση Expert Educator και εκπροσωπεί τη χώρα μας (2014) στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων που διοργανώνει η Microsoft στη Βαρκελώνη.  To 2014  κερδίζει με την ομάδα μαθητών του τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό προγραμματισμού: Kodu Kup (e-skils, European School Net, Microsoft). Το 2015 επιλέγεται εκ νέου ως Expert Educator (MIEExpert15) και ορίζεται ως ο ένας από τους δεκατρείς Microsoft Fellows στον κόσμο και κριτής των έργων των ομάδων. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και αναλυτής- προγραμματιστής στην σχεδίαση και υλοποίηση πάνω από 20 ερευνητικών έργων σχετικά με τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση αλλά και στην Ειδική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει επίσης στην ανάπτυξη ερευνητικού και αναπτυξιακού λογισμικού στις περιοχές αυτές, με πάνω από 70 τίτλους λογισμικού, καταρτίζοντας παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική. Έχει αναπτύξει Συστήματα Διαχείρισης Δεδομένων (M.I.S.), σε αρκετά προγραμματιστικά περιβάλλοντα.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια με θέμα την «Εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία» και την «Ποιότητα στην Εκπαίδευση».

 

 

 

Γιάννης Ριζόπουλος (Συντονιστής)

Ο Γιάννης Ριζόπουλος σπούδασε ηλεκτρονικά, αλλά από φοιτητής ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, έχοντας ήδη πάνω από 40 χρόνια διαρκούς δραστηριοποίησης στο χώρο. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Ναυτεμπορική» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σε δεκάδες ειδικά και μη περιοδικά και newsletter, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καλύπτοντας αρχικά διεθνή πολιτική / οικονομία και στη συνέχεια τεχνολογία / επιχειρηματικότητα / καινοτομία. Από το 2007 ως το 2013 συνεργάστηκε με τη δικτυακή πύλη Pathfinder, ως υπεύθυνος της ενότητας TechnoΛογείν, παρουσιάζοντας με πολυμεσικό τρόπο δεκάδες βέλτιστες τεχνολογικές και καινοτομικές εφαρμογές. Έκτοτε δραστηριοποιείται ως freelancer, κυρίως στο χώρο των τεχνολογικών συνεδρίων και του Διαδικτύου, στις ιστοσελίδες της Smart Press (www.infocom.gr) και στο δικτυακό ραδιόφωνο Tech Talks Central.

Μουτσούλας Κωνσταντίνος

Ο Μουτσούλας Κωνσταντίνος σπούδασε ψυχολογία στο University of Gloucestershire, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία από το University of East London, έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Εγκληματολογική Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δίπλωμα ανωτέρας πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία, επίσης ειδικεύεται στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής σε παγκόσμια και πανελλαδικά συνέδρια, η εργασιακή του εμπειρία είναι σε μονάδα ψυχιατρικής και ίδρυμα παιδικής προστασίας.

Φράγκος Νικόλαος

Ο Φράγκος Νικόλαος σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και πανελλαδικά σεμινάρια σχετικά με την έμφυλη βία και την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση παιδιών και εφήβων προσφύγων. Η εργασιακή του εμπειρία είναι σε ανοιχτές δομές προσφύγων, σε ίδρυμα παιδική προστασίας, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Πέτρος Α. Ματζάκος

Ο Δρ. Πέτρος Α. Ματζάκος είναι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19 (Πληροφορικής), με σπουδές στη Φυσική και στα Μαθηματικά και την Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών,

  • Masters of Sciences στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία (κατεύθυνση επικοινωνίες  1989), στην Πληροφορική και την Επιχειρησιακή έρευνα  (1992), στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (κατεύθυνση Πληροφορικής 1996), από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και

  • Master of Education από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2005).

  • Οι Διδακτορικές του σπουδές αφορούν τον μετασχηματισμό της Φυσικό-Επιστήμης στον Παγκόσμιο Ιστό Πληροφοριών και την δυνατότητα χρήσης αυτού στην καθημερινή διδακτική πράξη.

Έχει διδακτική εμπειρία στη:

  • Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια, Γενικά και Τεχνικά Λύκεια), στην

  • Μεταδευτεροβάθμια (Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ), στην

  • Τριτοβάθμια (Πανεπιστήμιο Αθηνών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα), ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, ΑΣΠΑΙΤΕ), και

  • σε άλλες μορφές εκπαίδευσης όντας εισηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σε ΠΕΚ, σε ΚΕΚ, σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών κ.α..

Από πλευράς διοίκησης έχει επιτελέσει:

  • μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισαγωγή της πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

  • προϊστάμενος του τμήματος πληροφορικής του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας,

  • Διευθυντής του δημοσίου ΙΕΚ Γαλατσίου και από τώρα

  • Μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής του ΓΕΛ Φιλοθέης.

Έχει μονογραφίες, συμμετοχή σε ομάδες συγγραφής σχολικών βιβλίων, συγγραφής επιστημονικών άρθρων, σύνταξης αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, συμμετοχές σε σώματα κριτών σχολικών βιβλίων και άρθρων συνεδρίων.
Μίλα Αγγλικά και Γαλλικά.

Χάρης Μιχελής

Ο Χάρης Μιχελής είναι απόφοιτος Χρηματοοικονομικών από το University of Massachusetts και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA (e-Business) από το Bentley University των Η.Π.Α. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 εργαζόμενος σε εταιρίες συμβούλων και ανάπτυξης λογισμικού, ενώ από το 2006 εντάχθηκε στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν της Eurobank, έχοντας αναλάβει σημαντικό αριθμό έργων ανάπτυξης υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής. Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων, όπως m-Banking, m-Payments, κ.α. συνεισφέροντας σημαντικά στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των Mobile υπηρεσιών της Eurobank.

Κώστας Καρπούζης

Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Εθνικός Πρεσβευτής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EuropeCodeWeek). Ο Δρ. Κώστας Καρπούζης (Dipl. Ing., PhD) εργάζεται από το 2002 σαν Ερευνητής Β’ στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και έχει διατελέσει διδάσκων Π.Δ. 407/80 στο ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο κ. Καρπούζης έχει δημοσιεύσει συνολικά 38 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 22 κεφάλαια σε βιβλία και 101 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. H εργασία με τίτλο «Robust Human Action Recognition Using History Trace Templates» κέρδισε το Best Paper Award στο συνέδριο WIAMIS 2011, ενώ η υπηρεσία Google Scholar εντοπίζει 2.032 αναφορές στο έργο του, με h-index 22 και i10-index 50. To 2010 κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει τη Συναισθηματική Υπολογιστική σαν Τεχνολογία Αιχμής σε περιβάλλοντα e-inclusion. Το έργο Siren, στο οποίο διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής, βραβεύτηκε σαν Best Serious Game in Europe από την Serious Games Society (2013), ενώ βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας Great Examples της επιτροπής Office of Science and Technology Policy του Λευκού Οίκου. Ο κ. Καρπούζης είναι μέλος του ΤΕΕ και του IEEE. Από το 2006 μέχρι το 2010, συμμετείχε ενεργά στη δραστηριότητα Emotion Incubator (EMOXG) του W3C και από το 2007 είναι εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής (executive committee) της ένωσης Association for the Advancement of Affective Computing. Το 2010 εξελέγη Student Activities Chair για το IEEE Greece και προσκλήθηκε από τη μονάδα ICT for Inclusion της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει τη συναισθηματική υπολογιστική σαν δυνητική τεχνολογία για την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών. Από το 2014 είναι Εθνικός Πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) και ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Girls go Coding για την προώθηση του αλφαβητισμού στον προγραμματισμό στα κορίτσια και τις γυναίκες. Αρθρογραφεί στο openscience.gr/ και είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για τους διαγωνισμούς Famelab Greece και Global Game Jam Greece. Το 2012 ήταν συντονιστής της Ελληνικής Βραδιάς του Ερευνητή (Researchers’ Night) και δίνει ομιλίες στο ευρύ και το εκπαιδευτικό κοινό για την προώθηση της χρήσης παιχνιδιών στην εκπαίδευση (διατίθενται ελεύθερα στο http://www.slideshare.net/kkarpou)

Please reload

bottom of page